Monday, April 27, 2009

Darüşşafaka değişime yelken açtı...

Bu sene 22-25 Nisan tarihleri arasında ülkemizde IKEDA Consulting ev sahipliğinde dördüncüsünü düzenlediğimiz Değişim Yöneticileri Konferansının son gününde Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında, CFAN Başkanı Tanja Vermeer, üyelerden Holger Nauheimer, Serdar Yurdakul ve Funda Oral, öğrenci, veli, mezun ve yöneticilerden oluşan 70 kişilik bir grupla "alanı" açtılar.

Toplantı temamız:

Gurur Duyacağınız Darüşşafaka Ruhu'nun Canlandırılması ve Sürdürülebilir Başarılar İçin Neler Yapabiliriz?




Toplantının açılış seremonisi sırasında başkanımızın izlediği rituel öğrencilerin gülüşmelerine yol açtıysada ilerleyen dakikalarda gençlerin katkıları ve şevkleri görülmeye değerdi.








Hemen sonra AAT Organizasyondan Funda Oral alanı açtı.















Sonraki 30 dakika içerisinde katılımcılar heves duyacakları 40 değişik konuda çalışma başlıklarını ilan ettiler. Bunlardan bazıları:

"Sadece yetimler değil, fakir aile çocuklarıda"

"Cezalandırmanın sonuçları"

"Darüşşafakanın Anadoluya yayılması"

"Akademik başarı yeterli mi?"

"Performansımızı nasıl artırabiliriz?"

"Eksiklerimiz neler?" "Mezunların katkılarını nasıl geliştirebiliriz?"


İlerleyen zamanda bu başlıklar altında çalışma grupları oluşturuldu. Üç kere tekrar edilen açık alan seansları sonunda ana grubumuza döndük ve gruplar raporlarını sundular. Sonuçta 12 ana başlık altında toplanan bir eylem planı ortaya çıktı. Eylem planlarının tartışılması sonucunda katılımcıların 3 ana alana odaklanacakları ortaya çıktı:






  • Sorumluluk

  • Darüşşafakalılık Ruhu

  • Başarı
Bu odak noktalarının altında somut projeler gündeme getirildi. İlk defa velilerinde böyle bir çalışma içinde yer almaları, veli temsilcileri tarafından çok olumlu olarak görüldü.


Toplantı sonuçları uluslararası OS camiasında ses getirdi. İşte Harrison Owen'ın yorumu:

YOU GUYS ARE WONDERFUL! And you got your reward. Not only was space opened – it was REALLY opened. I just loved the final line of your note: “It was in particular moving that the parents present said that this was the first time they were listened to.” Warms my heart and makes me cry! J

Harrison


No comments: